Livrare & Retur

Conditii comerciale generale ale Micronix Plus SRL 

valabile de la 04.03.2021

6. LIVRAREA si RETURNAREA PRODUSELOR

6.1 Pachetele sunt in general trimise intr-o zi lucratoare (daca produsele sunt in stoc) de la primirea banilor in cont sau daca livrarea se face cu plata ramburs, si sunt expediate prin FAN Courier / TNT in regim standard, cu posibilitatea urmaririi livrarii. Daca preferati livrarea printr-un alt curier si/sau doriti alte conditii de expediere (exemplu: livrare sambata, livrare cu deschidere colet, livrare in acceasi zi, livrare pana la o anumita ora etc.) se va aplica un cost suplimentar. Pentru a afla care este acesta va rugam sa ne contactati direct. Nu se accepta livrarea prin posta!

6.2 Costul livrarii include costul procesarii si ambalarii, precum si costul expeditiei. Costul procesarii este fix, in timp ce costul transportului poate varia in funcție de greutatea totala si/sau dimensiunile pachetului si/sau localitatea de destinatie si/sau alte taxe impuse de transportator. Va sugeram sa va grupati toate articolele intr-o singura comanda. Noi nu putem grupa comenzi distincte plasate separat, astfel incat fiecarei comenzi i se vor aplica costurile de livrare. Riscurile aferente livrarii cad in responsabilitatea dumneavoastra, dar luam masuri speciale pentru a proteja obiectele fragile. Cutiile sunt generos dimensionate si articolele dumneavoatra sunt bine protejate.

6.3 Expedierea produselor costa 25Lei pentru comenzi sub 1000Lei si este gratuit pentru comenzile peste 1000lei numai daca produsele sunt livrabile in localitatile ce au centre Fan Courier / TNT sau aflate pe drumurile principale, cu conditia ca pachetul expediat sa aiba dimensiuni sub 40x40x40cm (sau echivalent volumetric de 0,064mc) sau greutatea sub 3Kg. Pentru coletele care au peste 0,064mc sau greutatea peste 3Kg costul transportului este de 25Lei pentru fiecare fractie suplimentara de 0,064mc sau 3Kg. 

6.4 Tarifele aferente expedierilor in Romania, vor include, ca si componenta distincta, o taxa suplimentara aplicabila exclusiv transporturilor cu livrare in zone indepartate sau greu accesibile, in raport cu rutele standard Fan Courier / TNT. Taxa, aplicabila doar la livrare, in functie de codul postal de la destinatie, va avea urmatoarele variante, in functie de numarul de kilometri aditionali parcursi:

·        Zona 0 - nu se taxeaza

·        Zona 1 - 5 RON/ transport

·        Zona 2 - 10 RON/ transport

·        Zona 3 - 15 RON/ transport

·        Zona 4 - 20 RON/ transport

·        Zona 5 - 30 RON/ transport

Rutele Fan Courier / TNT conecteaza marile orase din Romania si localitatile aflate pe principalele drumuri nationale, astfel incat in cazul acestora nu se aplica nici o taxa suplimentara.

Lista localitatilor, codurilor postale si zonelor aferente poate fi consultata pe site-ul companiilor sau apeland direct Fan Courier / TNT.

6.5 Conditia generala de livrare a produselor este ExWorks (la iesirea din cladirea societatii), asigurarea marfii fiind in sarcina CLIENTULUI, inclusiv atunci cand transportul este GRATUIT, cu exceptia cazurilor in care au fost stabilite alte conditii.

6.6 Reclamatiile se pot face in maxim 3 zile de la data facturarii, orice reclamatie ulterioara nefiind luata in considerare!

6.7 CLIENTUL are dreptul ca, in termen de maxim 14 zile de la primirea produselor comandate, sa notifice in scris asupra deciziei sale de a renunta la produsele comandate, cu exceptia celor pentru care nu se pot accepta la retur. Se vor lua in considerare numai notificarile primite direct pe site, prin email, fax sau scrisoare. Produsele expediate pentru care nu a fost trimisa o notificare in prealabil se vor returna pe cheltuiala CLIENTULUI.  Va rugam sa utilizati la returnare acelasi curier!

6.8 Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire, in ambalajul original al producatorului, cu toate etichetele intacte, toate accesoriile incluse si insotite de o copie a facturii si a dovezii efectuarii platii. Produsele returnate se vor evalua la primire si daca exista defecte (altele decat cele semnalate in scris dupa primirea produsului de catre client), lipsuri, modificari fizice, interventii neautorizate, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc. CLIENTUL va fi informat asupra costului necesar pentru a aduce produsul la starea in care s-a livrat (in cazul in care se poate aduce la starea initiala), cost care se va scadea din valoarea ce trebuie rambursata!

Valoarea produselor vandute prin intermediul platformelor de comert electronic se va diminua cu 25Lei/colet, reprezentand cheltuieli de manipulare, la care adauga costul transportului mentionat pe factura. 

Pentru produsele acceptate la retur, societatea noastra are obligatia sa returneze CLIENTILOR persoane fizice in termen de 14 zile contravaloarea produselor comandate de la primirea si acceptarea lor la retur. CLIENTUL va suporta direct costul transportului pentru retur! Returnarea banilor se face numai in cont bancar. In cazul in care produsul nu se poate aduce la starea initiala (exemplu: machete), nu se accepta returnarea produsului! Machetele, sau orice produs din aceasta categorie, nu se pot repara/reconditiona, inclusiv ambalajul in care a fost livrat de producator!

Nu se pot returna urmatoarele produse:

- Produsele comandate prin orice metoda si ridicate direct de la sediu (inainte de ridicarea produselor se va face o verificare a functionarii/intergritatii produselor).

- Produsele achizitionate de persoane juridice (firme, PFA, fundatii, societati nonprofit)

- Produse aduse la comanda.

- Produsele care au ambalajul producatorului lipsa sau deteriorat.

- Produse software sau orice produs livrat electronic, inclusiv cele cu licente sau configurare activata;

- Produse ale caror consumabile au fost desigilate;

- Produse care sunt configurabile si care au fost deja configurate, avand in vedere ca nu se poate aduce produsul la starea initiala.

- Produse care au fost montate si/sau utilizate, si nu se pot aduce la starea initiala.

- Consumabile

- Produse care prezinta defecte, altele decat cele semnalate in scris, in maxim 3 zile de la primirea produselor prin curier.

- Produsele care nu sunt insotite de o copie a facturii.

6.9 Suma rambursata in urma returului va fi cea achitata de client din care se va scadea costul transportului. In cazul in care clientul a beneficiat de livrare gratuita pentru produsele returnate, costul de transport se va deduce din suma rambursata!

6.10 Produsele care au fost livrate sigilate se pot returna, dar se va retine 10% din valoarea produsului sigilat, avand in vedere ca nu se poate aduce produsul la starea initiala.

6.11 Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata in cont bancar, in termen de 14 zile de la primirea si acceptarea lor la retur.

6.12 TRANSFERUL DE PROPRIETATE asupra produselor se face numai dupa plata lor integrala.

6.13 MICRONIX PLUS S.R.L. poate refuza colaborarea cu consumatorii care au avut o tentativa de fraudare sau au fraudat societatea MICRONIX PLUS S.R.L., au abuzat de dreptul de a renunta la cumparare, au utilizat un limbaj neadecvat, au adus prejudicii societatii si/sau nu s-au onorat obligatiile financiare pentru o perioada mai mare de 30 de zile de la data limita prevazuta in acordul dintre parti. Notificarea acestora se va face anterior impunerii restrictiilor privind vanzarea de produse sau servicii.