Livrarea produselor

Important!

A. Produsele personalizate (ex. cabluri taiate la lungimea solicitata, produsele aduse la comanda, produse configurate conform solicitarilor etc.) nu se returna sub nicio forma!

B. Se poate accepta returnarea produselor numai in conditiile in care acestea nu corespund specificatiilor producatorului. 

C. Efectuarea unei comenzi de produse pe site-ul METERLAND.RO necesita cunostinte tehnice avansate! In cazul in care informatiile afisate pe site nu sunt suficiente pentru alegerea corecta a unui produs, va rugam INSISTENT sa ne contactati direct inainte de a efectua o comanda deoarece sansele de a alege gresit un produs sunt foarte mari. Vom evita in acest fel tot felul de probleme ce pot sa apara ulterior, timp pierdut, nervi si suparari inutile pentru ambele parti! In cazul in care primim o comanda si nu sunt solicitate informatii suplimentare vom considera ca stiti foarte bine ce ati comandat si nu se vor cere alte explicatii. Va rugam sa nu uitati ca produsele comandate gresit sau incomplet NU se pot returna!

D. Imaginile produsele prezentate pe site sunt numai cu titlu informativ si pot sa difere fata de produsele reale!

1.       LIVRAREA și RETURNAREA PRODUSELOR

1.1    Pachetele sunt în general expediate în 1-2 zile lucrătoare (dacă produsele sunt în stocul MICRONIX) de la primirea banilor în cont, dacă livrarea se face cu plată ramburs sau dacă plata prin card online/PayPal a fost autorizată, și sunt expediate printr-un curier sugerat de către MICRONIX și ales de către CLIENT (sunt acceptați numai curierii care ridică produsele direct de la sediul MICRONIX și există posibilitatea urmăririi livrării). Dacă preferați livrarea printr-un alt curier și/sau doriți alte condiții de expediere acceptate de către firma de curierat (exemplu: livrare sâmbata, livrare cu deschidere colet, livrare în acceasi zi, livrare până la o anumită oră etc.), se va aplica un cost suplimentar. Pentru a afla care este acesta vă rugăm să ne contactați direct. Nu se acceptă livrarea și nici primirea coletelor prin poștă!

1.2    Costul manipulării produselor este de minim 30Ron pentru fiecare pachet, cu condiția ca acesta să aibă dimensiuni sub 40x20x20cm (sau echivalent volumetric de 0,016mc) sau greutatea sub 2Kg și el poate varia în funcție de greutatea totală și/sau dimensiunile pachetelor și/sau a condițiilor speciale de livrare. Vă sugerăm să vă grupați toate articolele într-o singură comandă, altfel fiecare comandă se va trata separat și se vor aplica costuri de manipulare/livrare distincte. Riscurile aferente livrării cad în responsabilitatea CLIENTULUI în momentul în care acesta intră în posesia fizică a coletului. Cutiile sunt generos dimensionate și articolele dumneavoastră sunt bine protejate, însă acest lucru nu exclude posibilitatea deteriorării lor pe timpul transportului. În cazul în care primiți un colet și acesta prezintă urme de lovire sau deteriorare (inclusiv resigilare), este necesar să anunțați imediat curierul și să menționați acest lucru pe documentul de recepție, orice alte reclamații ulterioare nefiind luate în considerare!

1.3    Condiția generală de livrare a produselor este ExWorks (la ieșirea din clădirea societății MICRONIX).

1.4    Reclamațiile se pot face în maxim 3 zile de la data recepției, orice reclamație ulterioară nefiind luată în considerare!

1.5    CLIENTUL are dreptul ca, în termen de maxim 14 zile de la primirea produselor comandate, să notifice în scris asupra deciziei sale de a renunța la produsele comandate, daca acestea nu corespund specificatiilor producatorului, cu exceptia celor care nu se pot accepta la retur, conform legislației în vigoare (produse personalizate, produse aduse la comandă etc.). Se vor lua în considerare numai notificările primite direct pe site (in CONT), prin email sau scrisoare. Produsele returnate pentru care nu a fost trimisă o notificare în prealabil nu se vor accepta. Returul se poate face numai prin curier sau personal la sediul societății și nu prin poștă!

1.6    Produsele returnate trebuie să fie în aceeași condiție ca la primire, în ambalajul original al producatorului, cu toate etichetele intacte, toate accesoriile incluse și însoțite de o copie a facturii și a dovezii efectuării plății. Produsele returnate se vor evalua la primire și dacă există defecte (altele decât cele semnalate în scris la primirea produsului de către client), lipsuri, modificări fizice, intervenții neautorizate, lovituri, ciobiri, zgârieturi, urme de utilizare etc. CLIENTUL va fi informat asupra costului necesar pentru a aduce produsul la starea în care a fost livrat (numai în cazul în care se poate aduce la starea inițială), cost care se va scădea din valoarea ce trebuie rambursată!

Valoarea produselor vândute prin intermediul platformelor de comerț electronic se va diminua cu minim 30Ron/colet, reprezentând cheltuieli de manipulare/cheltuieli de curierat.

Pentru produsele acceptate la retur, MICRONIX are obligația să returneze CLIENȚILOR în termen de 14 zile contravaloarea produselor comandate de la primirea și acceptarea lor la retur. CLIENTUL va suporta direct costul transportului pentru retur! Returnarea banilor se poate face prin transfer în cont bancar sau PayPal (în cazul plăților efectuate prin PayPal). În cazul în care produsul nu se poate aduce la starea inițială, nu se acceptă returnarea produsului! 

Nu se pot returna urmatoarele produse:

-         Produsele comandate prin orice metodă și ridicate direct de la sediu (înainte de ridicarea produselor se va face o verificare a funcționării/integrității produselor).

-         Produsele achizitionate de persoane juridice (firme, PFA, fundatii, societati nonprofit)

-         Produse aduse la comandă.

-         Produsele care au ambalajul producatorului lipsă sau deteriorat.

-         Produse software sau orice produs livrat electronic, inclusiv cele cu licente sau cu configurarea activată;

-         Produse ale caror consumabile au fost desigilate;

-         Produsele peronalizate (care sunt configurabile și care au fost deja configurate), având în vedere că nu se poate aduce produsul la starea inițială;

-         Produse care au fost montate si/sau utilizate, si nu se pot aduce la starea initiala;

-         Consumabile;

-         Produse care prezintă defecte, altele decât cele semnalate în scris, în maxim 3 zile de la primirea produselor prin curier;

-         Produsele care nu sunt însoțite de o copie a facturii.

1.7    Suma rambursată în urma returului va fi cea achitată de client din care se va scădea costul manipulării/cheltuielilor de curierat menționat în factură. 

1.8    Pentru comenzile plătite numerar, cu card online sau la sediul MICRONIX, suma va fi returnată în cont bancar, in termen de 14 zile de la primirea și acceptarea produselor la retur.

1.9  TRANSFERUL DE PROPRIETATE asupra produselor se face numai dupa plata lor integrală.

1.10  MICRONIX PLUS S.R.L. poate refuza colaborarea cu consumatorii care au avut o tentativă de fraudare sau au fraudat societatea MICRONIX PLUS S.R.L., au abuzat de dreptul de a renunța la cumpărare, au utilizat un limbaj neadecvat, au adus prejudicii societății și/sau nu s-au onorat obligațiile financiare pentru o perioadă mai mare de 30 de zile de la data limită prevazută în acordul dintre părți. Notificarea acestora se va face anterior impunerii restricțiilor privind vânzarea de produse sau servicii.